Ουρές και διαμαρτυρίες στις Εφορίες

Διαμαρτυρίες από το πρωί έξω από την εφορία Κηφισίας, όπου επιτροπή κατοίκων διαμαρτύρεται καθώς η συγκεκριμένη ΔΟΥ είναι μία από συνολικά τέσσερις, της Α΄Αθηνών, του Πειραιά και της Ηλιούπολης, που προχωρούν πιλοτικά σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις μέσω τραπεζών για χρέη προς την εφορία, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση. Εν τω μεταξύ, μόνο τη σημερινή ημέρα έχουν στη διάθεσή τους οι

φορολογούμενοι που άφησαν ως την τελευταία στιγμή απλήρωτες υποχρεώσεις. Θα πρέπει τώρα να εξοφλήσουν φόρους εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών του 2012, καθώς και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Εξάλλου, στα αζήτητα υπολογίζεται ότι παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 95.000 οχήματα.

Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, εν τω μεταξύ, αν και παρελθόν, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους.
Όσοιπλήρωσαν εκπρόθεσμα λογαριασμούς που έληγαν στις 22 Ιουνίου 2012 με τηντελευταία δόση του χαρατσιού, νόμιζαν ότι είχαν «ξεμπερδέψει» και με τηΔΕΗ και με την Εφορία. Ωστόσο, λαμβάνουν τώρα νέα ειδοποιητήρια για ανεξόφλητο ποσό, και θα πρέπει να σπεύσουν ξανά στις εφορίες.

Την ίδια ώρα, πρωταθλήτρια στην καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ, εφορία στη Θεσσαλονίκη, με τον μέσο χρόνο αναμονής να φθάνει ακόμα και τις 923 ημέρες, δηλαδή δυόμισι χρόνια, την ώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμα και για μια ημέρα καθυστέρησης θα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα 1.000 και 2.500 ευρώ.
Η αναπληρώτρια Διευθύντρια και προϊσταμένη εσόδων της συγκεκριμένης Εφορίας, Αθανασία Μπουτόσα, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Νικολέτα Αυλωνίτη.

Την ίδια ώρα, τη μείωση των φορολογικών προστίμων, εν μέσω των αντιδράσεων, εξετάζει η κυβέρνηση. Εργαζόμενοι, επαγγελματίες και φοροτεχνικοί μιλούν για εξοντωτική και τιμωρητική πολιτική, ειδικά μετά την πρόβλεψη πως ακόμα και με μια ημέρα καθυστέρησης της απόδοσης του ΦΠΑ τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1.000 και 2.500 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου η μείωση κατά 50% των συγκεκριμένων προστίμων.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα