Στην Κεφαλονιά ο Κ. Αρβανιτόπουλος

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στα κτίρια της Κεφαλονιάς, ενώ πολλοί κάτοικοι περνούν την πέμπτη τους νύχτα έξω από τα σπίτια τους. Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και είναι ιδιαιτέρως έντονη στο νησί. Συγκεκριμένα, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή, οι μετασεισμοί εχουν φτάσει τους 250. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 25 δονήσεις ισχυρότερες των 4 βαθμών.

Σήμερα φτάνει στο νησί ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον

περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, κάποια σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και γι' αυτό έχουν έρθει στο νησί ειδικές λυόμενες αίθουσες για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όταν ζητήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο των μηχανικών, πρόβλημα με τη στατικότητά του και κρίθηκε ακατάλληλο.

Στο νησί μεταβαίνει σήμερα και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα