Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Περισσότεροι από 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν την Τετάρτη στον Πειραιά από τα νησιά πρώτης υποδοχής. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι υπουργοί Επικρατείας και Μεταναστευτικής πολιτικής είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Η ολοκλήρωση των έργων και υποδομών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, προγραμματίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό,

Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού.

Συζητήθηκαν πτυχές του συντονισμού της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων καθώς και ο ορισμός συντονιστών στα νησιά πρώτης υποδοχής. Ακόμη, συζητήθηκε η θέση της κυβέρνησης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15-16 Οκτωβρίου.

Το προσφυγικό ζήτημα απασχόλησε και τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τους υπουργούς Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει δημιουργία κέντρων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και την δημιουργία hot spot σε συγκοινωνιακούς κόμβους της πρωτεύουσας.

Ο κ. Καμίνης αφού ενημερώθηκε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε ό,τι αφορά το ρόλο που θέλει η κυβέρνηση να διαδραματίσει ο Δήμος Αθηναίων στο όλο εγχείρημα.

Επεισόδια στην πλ. Βικτωρίας

Συμπλοκές, μεταξύ ομάδων Αφγανών , σημειώθηκαν χθες το απογευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Βικτωρίας, με αφορμή το ποιοι θα παρουν προτεραιότητα για το ταξίδι προς την Γερμανια που κάνουν κυκλώματα διακινητών έναντι αδράς αμοιβής.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, όταν άτομα-σύνδεσμοι των διακινητών επέλεξαν μια άλλη ομαδα Αφγανών που πρόσφερε περισσότερα χρήματα αντί της άλλης που ειχε συμφωνήσει την προηγούμενη ημέρα με χαμηλότερη τιμή.

Οι συμπλοκές έληξαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας. Ωστόσο, κάτοικοι και καταστηματάρχες με αφορμή το περιστατικό, δηλώνουν ότι εδώ και μέρες η Αστυνομία περιορίζεται σε έναν ρόλο αστυνόμευσης της πλατείας χωρίς να κάνει τίποτα στο κομμάτι των διακινητών και χωρίς -όπως λένε- να στοχεύσουν στην "ρίζα" του προβλήματος που είναι η μάστιγα των διακινητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα