Στο ΑΤΑ ο Φράγκος

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα, επισκέπτεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη.

Από το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΑΤΑ

θα παρακολουθήσουν σε  realtime όλες τις αεροναυτικές δραστηριότητες σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Επίσης θα επισκεφτούν την 1η Στρατιά, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), που είναι επίσης στη Λάρισα.

Μετά από πολλά χρόνια αναβολών, έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου να γίνουν βολές πυραύλων EXOCET στο πεδίο βολής Κρήτης. Οι βολές θα γίνουν από μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και από πλοία του Στόλου μας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  αποφάσισε να αναβαθμίσει και επικοινωνιακά τις βολές αυτού του πολύ σημαντικού για την Εθνική μας Άμυνας οπλικού συστήματος ( πύραυλοι EXOCET), γι' αυτό έχει καλέσει να τις παρακολουθήσουν  και οι διαπιστευμένοι στρατιωτικοί συντάκτες.

Τις τελευταίες μέρες επιχειρείται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, μια επίδειξη ισχύος, που θα θέτει διαχωρισμούς στην πολιτικό-οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και στην ικανότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης των κυριαρχικών μας  δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα