394 παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από την Ισπανία, σε ό, τι αφορά στον αριθμό των ακτών, που βραβεύθηκαν για την καθαριότητά τους. Η έκθεση για τις «Γαλάζιες Σημαίες» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δίνει στη χώρα μας το βραβείο σε 394 ακτές (7 περισσότερες από πέρυσι).

Οι νομοί με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2012 είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές αντίστοιχα. Οι δήμοι με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές είναι: Κέρκυρας 35,

Ρόδου 32, Αγίου Νικολάου Λασιθίου 22, Αριστοτέλη νομού Χαλκιδικής 14, Κεφαλονιάς 11. Από τις Κυκλάδες πρώτη είναι η Πάρος με 4 ακτές.

Στο νομό Αττικής, με τη «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκαν οι παραλίες Σχινιά/Καράβι, Μπρεξίζα, Αυλάκι, Μαύρο Λιθάρι, Ανάβυσσο (κεντρική), Λαγονήσι (Grand Beach, Mediterraneo, Κοχύλια), Βάρκιζα, Αστέρα Βουλιαγμένης και Βούλα Α.

Στη Θεσσαλονίκη, βραβεύονται από το δήμο Βόλβης οι: Σερραϊκή, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά, Σταυρός (κεντρική, ανατολική και δυτική). Από το δήμο Θερμαϊκού οι παραλίες Αγ.Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, Νέοι Επιβάτες, Περαία και Ποταμός.

Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Περιβάλλον (ΑΕΕ), «η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Ελλάδα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα (στους ελέγχους που έγιναν) στις παραλίες τους, καθώς σε όλες αυτές τις χώρες το 90% των παραλιών πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια καθαρότητας (εξαιρετική ποιότητα)».

Keywords
Τυχαία Θέματα