Φόρος 42% στις επιπλέον αμοιβές

Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν εισόδημα από μία και μόνο πηγή. Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, δεν θα υποβάλουν δήλωση, αφού η εκκαθάριση θα γίνεται κάθε μήνα και θα επιβάλλονται αυτομάτως συντελεστές φορολόγησης από 1 έως 42%. Σύμφωνα με το προσχέδιο, οποιαδήποτε αμοιβή πλέον του μηνιαίου εισοδήματος θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 42%. Ακόμη θα επιβάλλεται φόρος στις αποζημιώσεις απόλυσης από το πρώτο ευρώ, ενώ στο 90% αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.

Μόνο μέσω διαδικτύου και με

την υποβολή πλήρους περιουσιακού και εισοδηματικού προφίλ, αλλά και τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται η ένταξη φορολογουμένων στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες.

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις ο αριθμός των δόσεων από 48 θα φθάνει τις 100, με ελάχιστη μηνιαία τα 15 ευρώ, ενώ η εξόφλησή τους θα γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζες. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Ιουνίου, ενώ ως τελική προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι η 18η Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα