Μέχρι το τέλος του 2015 σε λειτουργία το σύνολο των VLTs

Με στόχο την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 16.500 VLTs έως το τέλος του 2015 κινείται η διοίκηση του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση την οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου της εταιρείας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζίγκλερ, ανέφερε πως τα πρώτα παιγνιομηχανήματα θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2015, κάνοντας λόγο για 3.500 – 5.000

VLTs την πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας των gaming halls.

Ερωτηθείς για τους προμηθευτές των μηχανημάτων, η διοίκηση σημείωσε πως επελέγησαν οι εταιρείες Inspired Gaming (Merkur-Inspired), Spielo (Gtech), WMS (Scientific Games) και Synot, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Capital.gr. O ΟΠΑΠ βρίσκεται σε συζητήσεις για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους προμηθευτές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κατανομή των εσόδων (Revenue Sharing Agreements), ενώ η διοίκηση ανέφερε πως ήδη έχει γίνει αναγνώριση χώρων για τα gaming halls και συζητήσεις για τον τρόπο υλοποίησή τους

Αναφορικά με τις συζητήσεις με τους πράκτορες για τα gaming halls, ο κ. Ζίγκλερ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις που κατέθεσαν. Όπως ανέφερε, το μοντέλο που προτείνουν οι πράκτορες δεν είναι βιώσιμο λόγω οργανωτικής και λειτουργικής πολυπλοκότητας και ενέχει σοβαρούς κινδύνους στην εκτέλεσή του. Ο κ. Ζίγκλερ επανέλαβε ότι υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε έναντι του Ελληνικού Δημοσίου που προϋποθέτουν ότι το project θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, οι επικεφαλής του Οργανισμού ανέφεραν πως στα πλάνα τους βρίσκεται η ανανέωση του ΚΙΝΟ που παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του ομίλου, με τζίρο 1,4 δισ.ευρώ το εννεάμηνο του 2014.

Τέλος, η διοίκηση αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες απόφασεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίνει κατηγορηματικά ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει χορηγηθεί στην ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εξέλιξη αυτή, ανέφερε η διοίκηση, επιβεβαιώνει απόλυτα τόσο τις συναφείς επιλογές της ελληνικής πολιτείας όσο και τις πάγιες θέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις αυτές είναι αμετάκλητες και δεν χωρεί κανένα ένδικο μέσο κατά αυτών ενώπιον εθνικού ή ενωσιακού δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα