Ξεκίνησε το ν/σ για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

Με αντιπαραθέσεις διαδικαστικού χαρακτήρα ξεκίνησε στην Ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και την αποφυλάκιση κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, διάταξη που ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση και του Σάββα Ξηρού.
Την ένταση πυροδότησε απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

να μην ξεκινήσει η συζήτηση, καθώς δεν υπήρχε απαρτία των βουλευτών, επικαλούμενη το άρθρο 24. «Κάνετε μπούλιγκ στους βουλευτές» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων για την καθυστέρηση στην έναρξη της συζήτησης, λέγοντας ότι αυτό γίνεται εις βάρος των βουλευτών.

Τη διαδικασία παρακολουθούν στα θεωρεία της Βουλής συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας φωτογραφική για τον Σάββα Ξηρό τη διάταξη περί αποφυλάκισης κρατουμένων με αναπηρία.


Για αρνητικό μήνυμα προς την κοινωνία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του δολοφονηθέντος από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα