Σε διπλό κλοιό η Αθήνα

Απόβαση στην Αθήνα για χιλιάδες μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, που μεταφέρουν τον αγώνα τους στην πρωτεύουσα, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις οι οποίες θα εξαπλωθούν σε σημεία της πόλης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Με αίτημα την απρόσκοπτη συνέχιση της εξόρυξης χρυσού και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, έφτασαν νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα, και παραμένουν ως αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Κλειστές παραμένουν η Μεσογείων και η Κατεχάκη προς Μεσογείων,

Τις επόμενες ώρες θα κάνουν

πορεία προς τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στην πρεσβεία του Καναδά, τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, και στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η μεγάλη κινητοποίησή τους θα καταλήξει, στις πέντε το απόγευμα, στο Σύνταγμα. «Θα κατασκηνώσουμε εκεί μέχρι να δώσει λύση ο πρωθυπουργός», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής.

Ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς των μεταλλωρύχων θα είναι και η πρεσβεία του Καναδά, η οποία στηρίζει το έργο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, που είναι καναδικών συμφερόντων.

Η Τροχαία κάνει πλέον εκτροπή της κυκλοφορίας και στην άνοδο της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος της οδού Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσης των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Από νωρίς το πρωί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα της λεωφόρου Μεσογείων προς την Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου. Σέ αυτό το σημείο, η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα