Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ

Με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο κύμα μεταναστευτικών ροών συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί σε λίγη ώρα ο αρχηγός της frontex ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με την κα Χριστοδουλοπούλου.

«Μου είπαν οι μετανάστες ότι έμαθαν πως άλλαξε ο πρόεδρος στην Ελλάδα

και η πρόσβαση είναι πιο εύκολη», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Πρόσθεσε πως οι μετανάστες δηλώνουν πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες για να πάρουν χαρτιά.

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών το πρώτο τρίμηνο του 2015 στην χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Μεσόγειο, και υπερδιπλασιασμό το 2014 σε σχέση με το 2013 δείχνουν τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ουρές και ταλαιπωρία, εν τω μεταξύ, για εκατοντάδες ανθρώπους που φτάνουν καθημερινά στην υπηρεσία ασύλου. Η υποστελεχομένη υπηρεσία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα αιτήματα που αυξάνονται διαρκώς, έχοντας δυνατότητα όμως να δέχεται ημερησίως ελάχιστους ανθρώπους. Στον προαύλιο χώρο της υπηρεσίας όπου καταφθάνουν άνθρωποι από τα ξημερώματα, βρίσκεται μόνο ένας υπάλληλος για να ελέγχει τα χαρτιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα