Στη Μόσχα ο Μπραχίμι

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Μόσχα ο ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, όπου και θα έχει συνομιλίες με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μια προσπάθεια τερματισμού της συριακής κρίσης.

Η επίσκεψη του Μπραχίμι, που ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ρώσου υπουργού εξωτερικών, πραγματοποιείται μετά το αίτημα του ίδιου. Ο Μπραχίμι έχει ήδη επισκεφθεί τη Δαμασκό, όπου συναντήθηκε με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.Ο ειδικός απεσταλμένος απηύθυνε σήμερα έκκληση για "πραγματική" αλλαγή στη Συρία, ώστε να

τερματιστεί η κρίση που διαρκεί 21 μήνες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

"Η αλλαγή που απαιτείται δεν πρέπει να είναι διακοσμητικού χαρακτήρα, ο συριακός λαός έχει ανάγκη και ζητεί μια πραγματική αλλαγή και αυτό το καταλαβαίνει όλος ο κόσμος", τόνισε ο Μπραχίμι σε συνέντευξή του στη Δαμασκό.

"Πρέπει να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ασκεί όλες τις εξουσίες στη διάρκεια της περιόδου μετάβασης. Η περίοδος αυτή θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια εκλογών", επισήμανε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι υπάρχει αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για την διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

"Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Σήμερα αναμένεται ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για διαπραγματεύσεις, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το πρακτορείο Ιράρ-Ταςς μετέδωσε χθες πως έφτασε στη Μόσχα "αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα