Αυστραλία: Ουρές στις εκπτώσεις

Περίμεναν στην ουρά από το απόγευμα των Χριστουγέννων έως τις πέντε το πρωί της άλλης μέρας που θα άνοιγαν οι πόρτες των πολυκαταστημάτων για να «εισβάλουν» μέσα και να βρουν κάποιο «κελεπούρι» λόγω των εκπτώσεων. Υπολογίζεται πως μόνο τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων οι καταναλωτές ξόδεψαν πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ψώνια.

Εκεί που αδυνατεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπινου νου -μιλάμε για το θέμα των αγορών- φτάνει η πραγματικότητα της επομένης των Χριστουγέννων, του γνωστού Boxing

Day, τουλάχιστον στην Αυστραλία.

Χιλιάδες πολίτες σ' όλη τη χώρα εξορμούν στα μαγαζιά, ιδιαίτερα τα πολυκαταστήματα για να επωφεληθούν από το μεγάλο ξεπούλημα που κάθε χρόνο ξεπερνά τον προηγούμενο, σε αριθμούς αγοραστών, σε δολάρια που δαπανούνται και ώρες που ανοίγουν οι πόρτες.

Το Myer και το David Jones στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, άνοιξαν τις πόρτες τους στις 5 το πρωί ενώ πολλοί ήταν στην ουρά, να πάρουν θέση, από τις 6.30 το απόγευμα τη μέρα των Χριστουγέννων. Δηλαδή πριν καλά-καλά ξεκοκαλίσουν τη γαλοπούλα, έτρεξαν να προλάβουν να μην τους πάρει άλλος τη σειρά.

Τι περίμεναν οι μαγαζάτορες να πουλήσουν περισσότερο; Oι δύο μεγάλοι, πάνω από ένα εκατομμύριο ανδρικά πουκάμισα ο καθένας και εκατοντάδες χιλιάδες γυναικεία παπούτσια.

Η απληστία και ο σκληρός ανταγωνισμός των μεγαθηρίων, ώθησε το Myer και το David Jones να διαφημίσουν τις εκπτώσεις τους από την παραμονή των Χριστουγέννων στο ίντερνετ, μην αφήνοντας πολλούς να φάνε ούτε αυτό το χριστουγεννιάτικο γεύμα με την ησυχία τους.

Το Google Australia, δήλωσε ότι το 2012 θα είναι το μεγαλύτερο σε τζίρο, δεδομένου ότι ήδη οι αναζητήσεις σε σχέση με πωλήσεις έχουν φέτος αυξηθεί κατά 20%. Σημειώνεται ότι 8% από τις αγορές των Χριστουγέννων είναι από το εξωτερικό και γίνονται μέσω του διαδικτύου.

«Οι πωλήσεις του εξωτερικού αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο» δήλωσε η πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Λιανικής Πώλησης, Μάρτζι Όσμοντ.

Η ίδια εκτιμά ότι "παίζει ρόλο πού ξοδεύουν περισσότερα χρήματα οι καταναλωτές. Αν αγοράζουν ακριβά είδη για το σπίτι τους, αυτό σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της χώρας, βελτιώνεται".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα