Στα ύψη η συμμετοχή για φάρμακα

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους. Είναι ενδεικτικό ότι προ κρίσης η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε το 10%, σήμερα ωστόσο έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 25% με 30%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η συμμετοχή φτάνει έως και το 70%.

Οι επιβαρύνσεις ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο,

με βάση τον τελευταίο προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μειώνεται περαιτέρω, με την ένταξη των δαπανών για τα εμβόλια και την φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Την άποψη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ασθενείς να στερηθούν διαγνωστικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες, καθώς το πλαφόν που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, αφορά τον αριθμό του ιδιωτικού μόνο τομέα, και σε κάθε περίπτωση οι εξετάσεις αυτές μπορούν να εκτελεστούν στο δημόσιο σύστημα, εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και το Νεκτάριο Νώτη.

Πρόσθεσε ότι η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στις διαγνωστικές εξετάσεις με 3,5 εκατομμύρια αξονικές ετησίως, αναφέροντας ότι το άθροισμα σε Ελλάδα και Αμερική, ξεπερνά το σύνολο που πραγματοποιούνται στον υπόλοιπο πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα