Στα 12,6 εκ. δολάρια η καμπάνια του Ρόμνεϊ

Ο Μιτ Ρόμνεϊ κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 12,6 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του τον Μάρτιο, ένδειξη ότι κερδίζει έδαφος στην πορεία του για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός σκοπεύει πλέον να επικεντρωθεί στη συγκέντρωση πόρων για το δύσκολο προεκλογικό αγώνα του απέναντι στον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

"Η συνεχιζόμενη

ισχυρή χρηματοδότηση του Μιτ Ρόμνεϊ δείχνει ότι οι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα έχουν κουραστεί από τις αποτυχίες του προέδρου Ομπάμα. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χρήματα για να νικήσουμε τον πρόεδρο Ομπάμα και να αλλάξουμε την πορεία της χώρας", δήλωσε ο επικεφαλής της οικονομικής διαχείρισης του Ρόμνεϊ, Σπένσερ Σουίκ.

Ο Ρόμνεϊ έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει χρήματα για τις εκλογές από κοινού με την Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ποσό που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής. Αυτή η κοινή προσπάθεια αυξάνει το ποσό που μπορεί να δώσει ένας δωρητής σε έναν υποψήφιο καθώς επιτρέπεται στους ιδιώτες να χορηγούν μεγαλύτερα ποσά σε κομματικά όργανα.

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών οι υποψήφιοι μπορούν να δέχονται ποσά μέχρι 2.500 δολάρια από κάθε δωρητή. Το ίδιο ποσό ισχύει και για την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές. Όταν όμως η προσπάθεια είναι κοινή, ο δωρητής μπορεί να χορηγεί μέχρι και 70.800 δολάρια στις Εθνικές Επιτροπές και στα τοπικά ή πολιτειακά παραρτήματά τους, σύμφωνα με τον κανονισμό που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα