Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί»

"Είμαστε αποσβολωμένοι", δήλωσε ο Κάρστεν Σπορ, επικεφαλής της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, μετά την ανακοίνωση των γαλλικών εισαγγελικών αρχών ότι η προχθεσινή αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις προκλήθηκε συνειδητά από τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus με τους 150 επιβαίνοντες. Ο επικεφαλής της Lufthansa δήλωσε

πως δεν υπάρχει "η παραμικρή ένδειξη" για τα πιθανά κίνητρα του συγκυβερνήτη και πρόσθεσε πως "κανένα σύστημα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να εμποδίσει" την ενέργειά του.

Σύμφωνα με την έως τώρα ανάλυση του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου που έχει καταγράψει τους ήχους στο πιλοτήριο, ο 28χρονος Γερμανός συγκυβερνήτης, Αντρέας Λιούμπιτζ, είχε μείνει μόνος στο πιλοτήριο, και αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας στον κυβερνήτη παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του τελευταίου.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές ο ίδιος "πάτησε το κουμπί που οδήγησε στην απώλεια ύψους για ένα λόγο ο οποίος μπορεί να αναλυθεί ως βούληση να καταστρέψει αυτό το αεροπλάνο".

Ο 28χρονος είχε μόνο 630 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του και εργαζόταν στην Germanwings από το Σεπτέμβριο του 2013. Σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία "τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε στο στάδιο αυτό ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση".

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ χαρακτήρισε αληθοφανή την εκτίμηση των Γάλλων εισαγγελέων.

“Αναστατωμένος από τις τελευταίες πληροφορίες των ερευνητών", δηλώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, η χώρα του οποίο6υ θρηνεί μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Επευφημίες στον Γερμανό συγκυβερνήτη επιφυλάσσουν μέσω Διαδικτύου αυτοαποκαλούμενοι υποστηρικτές των τζιχαντιστών. Σε ελάχιστο χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εισαγγελίας ανέβηκε στο facebook γαλλόφωνη σελίδα με τίτλο "Υποστηρίζουμε τον Αντρέας Λούμπιτς, ήρωα του Ισλαμικού Κράτους".

Keywords
Αναζητήσεις
λιουμπιτς ανδρεας
Τυχαία Θέματα