Τουρνουά Αλληλεγγύης

Στην αγορά τεχνητών μελών για ένα 15χρονο παιδί που έχει γεννηθεί χωρίς άνω άκρα θα διατεθούν τα έσοδα από τις συμμετοχές στο «4ο Τουρνουά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που διοργανώνεται και σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου.


Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), Χρήστος Τεντόμας μίλησε στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και την Ελευθερία Κουμάντου.

"Είναι το «4ο Τουρνουά Προσφοράς

και Αλληλεγγύης» που γίνεται από τον οργανισμό για 4η χρονιά και γίνεται κάθε Πάσχα και κάθε Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά ο σκοπός είναι ιερός. Συνδιοργανώνεται με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.).

Ο σκοπός είναι ιερός γιατί προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για να μπορέσουμε να αγοράσουμε τεχνητά μέλη για ένα παιδί περίπου 16 ετών που γεννήθηκε χωρίς άνω άκρα. Το κόστος είναι γύρω στις 18.000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο σκοπό της εκδήλωσης μπορούν να καταθέσουν δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό, που έχει ανοιχτεί από τις 17/3 στο όνομα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στην τράπεζα Eurobank με αριθμό λογαριασμού: 0026.0240.38.0201254850 και αρ. ΙΒΑΝ: GR9702602400000380201254850, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός έως 13 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν καλούν στα τηλ. 210 5284873 & 5284874.

Τώρα θα συμμετέχουν γύρω στα 1.000 παιδιά, ηλικίας 7 -14 ετών στα αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, και κολύμβηση. Αυτό θα γίνει το Σάββατο και τη Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου και θα γίνει στο Ρουφ, στο Μετς, στο Παγκράτι, στο Γουδί και στο κολυμβητήριο της Κολοκυνθούς. Είναι παιδιά από τις ακαδημίες της Αθήνας. Συμμετέχουν σχεδόν όλα τα σωματεία της Αθήνας.

Είναι ενθαρρυντικό που έχουν αγκαλιάσει τη προσπάθεια μας όλοι και ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι που τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό. Και ο δήμαρχος ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά ώστε να βρεθούν αυτά τα χρήματα και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά γι' αυτό. Το παιδί είναι αγόρι, το όνομα του είναι Άγγελος, είναι ένα παιδί το οποίο είναι άριστος μαθητής, κάνει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια με τα πόδια του, γράφει, κάνει όλες τις κινήσεις.

Προέρχεται από μια οικογένεια η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να τα αγοράσει και εδώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση και νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, θα τα βρούμε τα χρήματα. Πόσο σημαντικό είναι τώρα νέα παιδιά ίδιας ηλικίας να συμμετέχουν γι' αυτό το σκοπό. Για εμάς αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και πολύ ευχάριστο".

Keywords
Τυχαία Θέματα