Σλοβενία για το φυσικό αέριο

Τη στήριξη της Αυστρίας και της Κροατίας στη σλοβενική θέση κατά του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ιταλία στην Τεργέστη, θα ζητήσει η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ.

Όπως υπογράμμισε, θα θέσει το θέμα στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει σήμερα, στο Γκραζ, με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Η Σλοβενία απέρριψε τη λίστα προτεραιοτήτων των ενεργειακών έργων της Ευρωπαϊκής

Ένωσης τον Ιούλιο, διότι είναι αντίθετη στο σχέδιο της Ιταλίας να κατασκευάσει τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Τεργέστη, πόλη που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ιταλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Η τελική απόφαση για τη λίστα προτεραιοτήτων των ενεργειακών έργων θα ληφθεί τον Οκτώβριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέχρι τότε, η Σλοβενία και η Ιταλία έχουν χρόνο να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "STA".

Στο ίδιο τηλεγράφημα προστίθεται ότι, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της κ. Μπράτουσεκ με Ιταλούς αξιωματούχους για το θέμα στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα