Η Ελλάδα στην προεκλογική ατζέντα

Φουντώνει στη Γερμανία η συζήτηση, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, για τους τρόπους με τους οποίους θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε σε συνέντευξή του την πρόβλεψη για νέο πακέτο βοήθειας -με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα

θα είναι «πολύ πιο περιορισμένο» από τα δύο προηγούμενα, δήλωσε και πρόσθεσε «δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν».
Ωστόσο, πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2014, πριν καν την έλευση του νέου έτους προβλέπει το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα ο Γερμανός, Γιόακιμ Σάιντερ, επικεφαλής του κέντρου προγνώσεων του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία του Κίελου, μιλώντας στο Capital.gr.

Τονίζει πως ήταν πάντα ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα χωρίς νέα βοήθεια δεν θα τα καταφέρει και πως αυτό δεν θα είναι το τελευταίο πακέτο βοήθειας. Πρόσθεσε πως παρότι η πολιτική αποκλείει ένα κούρεμα -τουλάχιστον πριν τις γερμανικές εκλογές, η συνεχής αποφυγή του κουρέματος θα κάνει την κρίση ακόμα χειρότερη.

Κατάλληλη λύση θεωρεί τη χρονική επιμήκυνση των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι.

Παρόλο που έχει αναστραφεί το κλίμα στη Γερμανία υπέρ της Ελλάδας, είναι κακό το να είμαστε στην μέση μιας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εν όψει των γερμανικών εκλογών, τόνισε στον Αθήνα 984 και το Νεκτάριο Νώτη ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Γερμανίας Κώστας Δημητρίου.

Η υπόθεση προκαλεί πολιτική κόντρα και στην Αθήνα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλλουν κατά της Κυβέρνησης.

Για «υποταγή» και «αφωνία» έναντι των ξένων αξιωματούχων, την κατηγορεί, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Η συζήτηση ενόψει των Γερμανικών εκλογών, αλλά και η νέα έκθεση του ΔΝΤ αναδεικνύουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν υποστεί ουσιαστικές αλλαγές, δεν θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Για μέγιστη απόδειξης της αποτυχίας της συνταγής του μνημονίου, μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα