Σκορπίστε τους σπόρους

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο «New Diaspora» (Νέα Διασπορά) καταγράφει τις ιστορίες των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο στήνει ο σκηνοθέτης Νίκος Σταμπουλόπουλος, ο οποίος ζει στο Άμστερνταμ από τον Οκτώβριο του 2009, με κύριο άξονα μια σειρά από διαδικτυακά ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, είναι μια ανοιχτή κοινότητα, όπου οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να καταγράψουν σε βίντεο την ιστορία τους, τις μαρτυρίες τους ή να γράψουν άρθρα και να προτείνουν ιδέες σχετικές με τη θεματολογία της πλατφόρμας.

Ο δημιουργός

της αναφέρει πως η «New Diaspora» στηρίζεται στη μικροχρηματοδότηση και πως από το ποσό που θα συγκεντρωθεί ένα τμήμα του θα χορηγηθεί ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα: το 5% των εσόδων θα διατεθεί στους Έλληνες Γιατρούς του Κόσμου.

«Καταγράφοντας συλλογικά ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης σε πραγματικό χρόνο, αμφισβητούμε τόσο την κυρίαρχη αφήγηση, όσο και τον τρόπο που αυτή η αφήγηση υποτίθεται ότι απευθύνεται στο κοινό της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Δείτε το τρέιλερ της καμπάνιας:

Keywords
Τυχαία Θέματα