Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του Π. Φύσσα

Στην ουσία της υπόθεσης εισήλθε η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων, πέντε μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας. Πρώτος καταθέτει σε κατάσταση έντονης φόρτισης ο πατέρας του δολοφονηθέντος από τον Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα. Περιέγραψε τις δραματικές στιγμές στην οδό Παν.Τσαλδάρη τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, μετά τη φονική μαχαιριά που δέχθηκε ο γιος του από τον Γιώργο Ρουπακιά. "Οι γιατροί μού είπαν ότι τα χτυπήματα ήταν επαγγελματικά.

Ο Παύλος άντεξε τέσσερα λεπτά", ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ επικαλούμενος την κοπέλα του γιου του, Χρύσα, κατήγγειλε τη στάση των αστυνομικών. Όπως είπε, 60 άτομα περίμεναν την παρέα του Παύλου και 20 από αυτούς άρχισαν να τρέχουν pρος το μέρος του. Στο σημείο ήταν τέσσερις αστυνομικοί, κι όταν η Χρύσα τούς φώναζε για βοήθεια εκείνοι τής απάντησαν "πού να πάμε... είναι πιο πολλοί"..

Όπως είπε, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της επίμαχης νύχτας, του τηλεφώνησε ο αδελφός του και του είπε: «Τρέχα Τάκη στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Πήρα το αυτοκίνητο και πλησιάζοντας άκουγα σειρήνες. Όταν έφτασα, είδα τον Παύλο κάτω στο πεζοδρόμιο, στην αγκαλιά της Χρύσας, με τα μάτια του γυρισμένα… Δεν είδα αίματα και κάπου ησύχασα. Πήγα στο αυτί του και του έλεγα, Παύλο, Παύλο… Πίστεψα τη Χρύσα ότι όντως έχει λιποθυμήσει».

Ο μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που ήρθε το ασθενοφόρο και πήραν το παιδί του, για το Κρατικό της Νίκαιας. «Το ακολουθούσα με το αυτοκίνητο κι άρχισα ν' ανησυχώ γιατί δεν είχαν βάλει σειρήνα. Όταν φτάσαμε ρώτησα τον νοσηλευτή για το παιδί μου και μου είπε: Δεν πρόσεξα, ρώτα τον γιατρό. Μπαίνοντας μέσα είδα τον γιατρό με ένα μηχάνημα. Τον ρώτησα, μου είπε: «Το παιδί κατέληξε. Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα τον Παύλο: "πώς θα το πω στη μάνα σου;"».

Ο μάρτυρας επισήμανε ότι είδε σε βίντεο τον Ρουπακιά με το αυτοκίνητο και να παρατηρεί τις κινήσεις του παιδιού του. Δεν φαίνεται, όπως είπε, στο βίντεο η σκηνή του μαχαιρώματος. «Άκουσα να λένε ότι όταν μαχαίρωσε τον γιο μου του έστριψε το μαχαίρι. Για αυτό νομίζω πως δεν είδα αίματα. Γύρισε το αίμα προς τα μέσα. Η Χρύσα μού είπε ότι ο Παύλος σήκωσε τη φανέλα για να φανούν τα τραύματά του και υπέδειξε τον δολοφόνο. Είπε, αυτός με μαχαίρωσε».

“Κάποιος ανώτερος έδωσε την εντολή”, τόνισε για το χτύπημα ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε το Νίκο Μιχαλολιάκο ότι έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα του παιδιού του.

Αίσθηση προκάλεσε, εν τω μεταξύ, η αντίδραση της έδρας όταν ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα ρώτησε τον πατέρα του Παύλου για την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία. “Αφήστε το αυτό, είναι μια δήλωση που έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο”, είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου στον δικηγόρο.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε όταν δικηγόροι κατηγορουμένων κατήγγειλαν πως τεχνικοί από τη ΓΑΔΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα μετέφεραν την κατάθεση του Τάκη Φύσσα σε προστατευόμενους μάρτυρες που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μετά από παρέμβαση της προέδρου της έδρας, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γιώργος Ρουπακιάς αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ωστόσο αρνήθηκε αυτήν της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δικηγόρος του υποστήριξε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και όχι από πρόθεση, προκαλώντας αντιδράσεις από την οικογένεια Φύσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα