«Κύμα» προσφύγων στην πλ. Βικτωρίας

Δραματική είναι η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας με τους μετανάστες να ξεπερνούν τους 1.500 και τις σκηνές τις 200 στον αριθμό. Είναι η πρώτη φορά που έχουν στηθεί σκηνές ακόμη και δίπλα στις δυο εισόδους του υπογείου σταθμού του ΗΣΑΠ. Μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί καθώς νωρίτερα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία, άλλοι 2.700 πρόσφυγες. Η προσφυγική κρίση θα βρεθεί

στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 12.30, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει τη διάθεση να παραχωρήσει νέο χώρο φιλοξενίας προσφύγων, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα δημιουργηθούν και άλλοι χώροι φιλοξενίας εκτός των ορίων του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη λύση του Λαυρίου, παρά την αντίθετη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, μεταφέρθηκαν χθες από το κλειστό του Ταε Κβο Ντο περίπου 500 πρόσφυγες, μετά τη διαδικασία καταγραφής.

“Οι εγκαταστάσεις στο Ελληνικό θα είναι στη διάθεση των προσφύγων και μεταναστών όσο διάστημα χρειαστεί”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος ενώ επεσήμανε ότι αναζητούνται και άλλοι χώροι για την φιλοξενία των προσφύγων”.


Στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας, θα προσφέρεται σίτιση αλλά και ιατρική περίθαλψη για όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες στήριξης των προσφύγων, τόσο από οργανώσεις όσο και μεμονωμένα από ανθρώπους που σπεύδουν για βοήθεια στους χώρους που βρίσκονται πρόσφυγες.

Για δεύτερη φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διένειμε χίλια σάντουιτς και χίλια μπουκαλάκια νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες, στο κτίριο του στην οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου, στον πρώην Σταθμό Α' Βοηθειών. Στον Πειραιά, έκανε στάση τη Δευτέρα το πρωί, το Πλοίο της Ειρήνης. Αντιπροσωπεία των επιβαινόντων στο Πλοίο παρέδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου το ποσό των 7.500 ευρώ, που συγκέντρωσαν μεταξύ τους, για την στήριξη της βοήθειας που προσφέρουν στους πρόσφυγες.

Πάντως, σε καθημερινή βάση, προσέρχονται πολίτες απο της γειτονιές της Αθήνας που πρόσφερουν στους μεταναστες φαγητό, γάλα για τα μικρά παιδιά, είδη ένδυσης, αλλά και ακόμα και ομπρέλες για την βροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα