Σίφνος: Οι ελληνικές...Μπαχάμες!

Το νησί της Σίφνου σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic συναγωνίζεται και ξεπερνά σε ομορφιά περιοχές όπως οι Μπαχάμες, η Βραζιλία, η Γαλλική Πολυνησία και οι Σεϋχέλλες.

Η Σίφνος υπήρξε ένα από τα πλουσιότερα νησιά των Κυκλάδων, χάρη στα χρυσωρυχεία, τα αργυρωρυχεία και την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης.

Όλο το νησί
είναι... «κεντημένο» με 200 και πλέον χλμ από μονοπάτια, δρόμους του παρελθόντος που υπηρετούν ακόμα και σήμερα τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του.

Λιθόστρωτα ή χωμάτινα, θα οδηγήσουν τα βήματα του επισκέπτη σε μικρά κατάλευκα ξωκλήσια ή περισσότερο επιβλητικά, αλλά πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, Μοναστήρια.

Ανάλογης ομορφιάς και οι παραλίες της Σίφνου με πολλές από αυτές όπως οι Καμάρες ή ο Πλατύς Γιαλός να κερδίζουν κάθε χρόνο Γαλάζια Σημαία. Από τις Καμάρες ξεκινάει μονοπάτι που περνάει από το ιερό των Νυμφών και οδηγεί στη Μαύρη Σπηλιά, ενώ απέναντι από την παραλία του Πλατύ Γιαλού βρίσκεται το ακατοίκητο νησάκι της Κιτριανής (ή Κυπριανής), με μοναδικό κτίσμα την εκκλησία της ομώνυμης Παναγιάς, την αρχαιότερη του νησιού. Πανέμορφες οι παραλίες και στο Βαθύ, αλλά και τη Χρυσοπηγή, το πιο φωτογραφημένο σημείο του νησιού.

Παρ' ότι η Σίφνος συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες... κουκκίδες του χάρτη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η τουριστική κίνηση είναι πολλά, όπως μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, κ. Γιώργος Ποδότας.

Αν διαλέξετε τη Σίφνο για τις διακοπές σας θυμηθείτε, ότι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου στον Αρτεμώνα γίνεται η ετήσια λαογραφική έκθεση με τίτλο «Εμείς παλιά στα σπίτια μας», ενώ λειτουργούν δύο σημαντικές εκθέσεις με έργα τέχνης από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου και τα αρχεία του Μουσείου Μπενάκη.

Παράλληλα το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» με τοπικές συνταγές και τοπικά εδέσματα.
Keywords
Αναζητήσεις
μαύρη σπηλιά σίφνος
Τυχαία Θέματα