ΦΟΝΙΚΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΟ

10:20 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Φονικό είναι το πέρασμα του τυφώνα Χαϊκούι από την Κίνα. Η ταχύτητα των ανέμων φθάνουν κατά τόπους τα 150 χλμ./ώρα. Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

Τα μέλη σωστικών συνεργείων απομάκρυναν 123 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε τρεις ξενώνες της πόλης Λινιάν στην επαρχία Ζίγιανγκ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε 250.000, την ίδια στιγμή που στη γειτονική Σαγκάη, 374.000 έχουν οδηγηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ο Χαϊκούι είναι ο τρίτος

τυφώνας που χτυπά την Κίνα, σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί αγνοούνται στην κεντρική και βόρειο-ανατολική Κίνα μετά το πέρασμα των τυφώνων Σάολα και Ντάμρεϊ που έπληξαν με σφοδρότητα τις περιοχές αυτές από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.

Εντωμεταξύ, έναν άλλος κυκλώνας, ο  Ερνέστο, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 140χλμ την ώρα, πλήττει τις νότιες ακτές της μεξικανικής χερσονήσου Γιουκατάν, κοντά στο Μαχαχουάλ.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κατηγορίας 1 κυκλώνας στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson, εντοπίστηκε περίπου 65χλμ ανατολικά βορειοανατολικά του Τσετουμάλ στο Μεξικό με κατεύθυνση δυτικά. Προειδοποίηση για τον κυκλώνα είχε εκδοθεί για τη χερσόνησo Γιουκατάν και το Μπελίζε. Ο Ερνέστο είναι ο δεύτερος κυκλώνας της εποχής για τον Ατλαντικό.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα