«Σφυρηλάτηση σχέσεων καλής γειτονίας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του 3ου «ΑνώτατουΣυμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας»υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών. «Ησταθερότητα και η εμπιστοσύνη ανοίγουνδρόμους ανάπτυξης με αμοιβαία οφέλη»,επεσήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στοΕλληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Forumπαρουσία του Τούρκου ομολόγου του ΑχμέτΝταβούτογλου. Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, για να προχωρήσουν οι οικονομικέςσχέσεις χρειάζονται «να συνεχιστεί ηπροσπάθεια για σφυρηλάτηση σχέσεωνκαλής γειτονίας και εμπιστοσύνης».

Τηνκοινή

εκμετάλλευση του ενεργειακούπλούτου με την επίλυση του Κυπριακούσυνέδεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, λέγοντας«ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό ναεκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακόπλούτου και να συνδέσουμε τις ενδεχόμενεςενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσωτης Τουρκίας».

Σήμεραοι κύριοι Σαμαράς και Νταβούτογλου θαπροεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο ΣυμβούλιοΣυνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας».Αναχωρώντας, ο Τούρκος πρωθυπουργός θασυναντηθεί στο αεροδρόμιο με τον πρόεδροτου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θαεπιστρέφει από το Βελιγράδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα