Σερβία: Απειλές παραίτησης από τον ΥΠΟΙΚ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο της Σερβίας δεν εγκρίνει τη νέα εργατική νομοθεσία και το συνοδευτικό πακέτο οικονομικών μέτρων, γνωστοποίησε ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Σάσα Ραντούλοβιτς.

Σε συνέντευξή του, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός "Radio Television of Vojvodina", ο υπουργός επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αποτυχία του Κοινοβουλίου να υιοθετήσει τους νόμους, θα συνιστούσε ένδειξη ότι δεν υπάρχει βούληση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη Σερβία. Στην κατεύθυνση αυτή

διευκρίνισε ότι η υιοθέτηση από το κοινοβούλιο και εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει ο ίδιος στα καθήκοντά του. "Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είμαι πλέον υπουργός και θα παραιτηθώ" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ραντούλοβιτς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το οικονομικό σύστημα θα ανακάμψει και θα λειτουργήσει κανονικά, μόνον αν υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. "Θα διαπιστώσουμε εάν υπάρχει πολιτική βούληση γι' αυτό, μόλις δούμε αν οι νόμοι θα εγκριθούν" σημείωσε.

Η σερβική κυβέρνηση προωθεί τροποποιήσεις στην εργατική νομοθεσία, στους νόμους περί Πτωχεύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων και στο Νόμο για τις Κατασκευές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα