Σειρά μέτρων για την αστυνόμευση

Ειδικά μέτρα κοινωνικής και ήπιας αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση σχετικά με τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής, κατόπιν συνεννοήσεως.

Επίσης ο κ. Πανούσης πρότεινε να μην ονομάζονται δημοτικοί αστυνομικοί όσοι επιστρέφουν στους δήμους αλλά να χαρακτηρίζονται ως υπηρεσία κοινοτικής διαμεσολάβησης ώστε να μη συγχέονται με την ελληνική

αστυνομία.
Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός έχει δώσει εντολή να ελέγχουν όλες οι άδειες οπλοφορίας και σε τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογείται η ψυχική και πνευματική κατάσταση των δικαιούχων.

Ενώ για τους αστυνομικούς που αποσπάστηκαν από τη φρούρηση προσώπων, προτρέπει αυτούς που είχαν στη διάθεσή του φρουρά, να ενισχύσουν την φρούρησή τους σύμφωνα με το νόμο 3938 του 2011, στον οποίο γίνεται αναφορά ότι έναντι πληρωμής μπορούν να παρέχονται τέτοιε υπηρεσίες (φρούρησης) από την ελληνική αστυνομία.

Παράλληλα ο Υπουργός δηλώνει ότι το γραφείο του, δεν ασχολείται με διευκολύνσεις, όπως σβήσιμο κλήσεων και ρουσφέτια και θα ήταν συνεπώς το λιγότερο παράτυπο και υπηρεσιακά ελεγχόμενο, να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, άλλα όργανα της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα