Στεφανίδη: «Σας ευχαριστώ όλους... Επόμενος στόχος το Diamond League» (Video)

Την ικανοποίηση της για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα, τους στόχους της για…

Αναλυτικά:

«Πριν από δύο μέρες πήρα το ασημένιο μετάλλιο Πριν από δύο μέρες πήρα το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα πηδώντας 4,75μ. Τώρα, που έχω πια ηρεμήσει, το μόνο που αισθάνομαι είναι χαρά και ικανοποίηση. Ο κύριος στόχος μου για αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν να μπω στον τελικό και να πετύχω μια επίδοση κοντά στην καλύτερη μου φετινή, το 4.77μ. και τα κατάφερα. Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα η σταθερότητα

χαρίζει μετάλλια και αποδείχτηκα σωστή.

Ο αγώνας ήταν φοβερά υψηλού επιπέδου. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 κερδήθηκαν με 4,75 και εγώ πήρα το ασημένιο μετάλλιο σε ένα Πανευρωπαϊκό κλειστού με την ίδια επίδοση. Αυτό και μόνο δείχνει πως το επίπεδο στο επι κοντώ γυναικών ανεβαίνει συνεχώς.

Στον προκριματικό δεν αισθανόμουν καλά. Μόλις είχα ταξιδέψει από την Αμερική (20 ώρες ταξίδι) και λόγω του jet lag δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά τα βράδια. Ήμουν τυχερή που είχα τον προπονητή μου μαζί μου και με ηρέμησε, ενώ έκανε και τις σωστές επιλογές ώστε να προκριθώ στον τελικό. Εκεί, από τη στιγμή που ξεκίνησα το ζέσταμά μου, ήξερα ότι βρισκόμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Είχαν περάσει και 2 μέρες και είχα καταφέρει να ξεκουραστώ. Είχα λίγο άγχος αλλά σε λογικά επίπεδα. Τα δοκιμαστικά μου πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ήξερα ότι θα ήμουν στα μετάλλια. Ήμουν σίγουρη γιατί ήξερα ότι ήμουν καλά και γιατί ξέρω ότι αντιδρώ σωστά σε μεγάλους αγώνες... και έτσι και έγινε. Η Σιντόροβα , η κοπέλα που κέρδισε, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα αφού πέρασε κάθε ύψος με την πρώτη και έκανε και ατομικό ρεκόρ. Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνιση μου.

Τώρα έχω επιστρέψει στο Φοίνιξ και θα ξεκουραστώ για μερικές ημέρες πριν ξεκινήσω πάλι πιο δυνατή προπόνηση για τους αγώνες του ανοιχτού στίβου. Θα έχω κάποιους αγώνες την άνοιξη, που συνήθως τους χρησιμοποιούμε για να κάνουμε διάφορες δοκιμές καινούριων κονταριών και άλλων ιδεών που έχουμε.

Ο πρώτος μου σημαντικός αγώνας είναι στα μέσα Μαΐου στη Σανγκάη, όπου είναι το πρώτο meeting της σειράς των Diamond League. Είναι μεγάλο ταξίδι, αλλά θέλω να προσπαθήσω να συμμετάσχω σε κάθε Diamond League φέτος. Ο πρώτος στόχος μου είναι να μείνω υγιής και να πάνε καλά τα πράγματα στην προπόνηση μέχρι το καλοκαίρι. Ξέρω ότι έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και ξέρω ότι το καλοκαίρι θα είμαι έτοιμη για μεγάλα άλματα.

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς από εδώ και πέρα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ανοιχτού στο Πεκίνο. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις από τώρα, καθώς όπως είπα το επίπεδο είναι πάντα υψηλό. Για αυτό το λόγο, ο στόχος μου είναι πάντα να φτάνω κοντά στις καλύτερες επιδόσεις μου και από εκεί και πέρα τα καλύτερα θα έρθουν. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίζω να διασκεδάζω και να το αγαπάω και όλα θα πάνε καλά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stoiximan.gr καθώς και την Nike που πίστεψαν σε εμένα. Επίσης θα ήθελα να πω ότι από τότε που έβαλα τα stoiximan αυτοκόλλητα πάνω στα κοντάρια μου έχω πηδήξει από 4,75μ. και πάνω! Ελπίζω αυτό να συνεχίσει! Επίσης να ευχαριστήσω όσους ανθρώπους με έχουν στηρίξει κατά την διάρκεια των χρόνων και έχουν πιστέψει σε μένα. Την οικογένεια μου, τους φίλους, συναθλητές, ομοσπονδία και άλλους πολλούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα