Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο

Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, που θα λειτουργούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Οι έμποροι παρότι ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου, κρατούν μικρό καλάθι λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Τρίτη 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς, ενώ από την Τετάρτη 8 Μαΐου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από σήμερα έως την Παρασκευή

9 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις εννέα το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν εννέα το πρωί με τρεις μετά το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, δεν πρόκειται να ενταχθεί η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείου Ανάπτυξης, με τις ίδιες πήγες να αναφέρουν πως η σχετική ρύθμιση όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο με τον οποίο αλλάζει όλος ο αγορανομικός κώδικα και θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες το υπουργείο θα επιμείνει έως το τέλος για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για να αποτελέσει η πόλη αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό και να προσελκύσει ξένους επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα