Σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης

Ως σχέση «συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» χαρακτηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος τη συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Βενιζέλος,

αναφέρει ότι οι δυο τους φέρουν "τεράστιο βάρος" ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι δικομματική υπό την έννοια ότι φάνηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της ΕΡΤ πως "η κυβερνητική σταθερότητα και άρα η στρατηγική σταθερότητα της χώρας είναι μείζονος σημασίας πολιτικό αγαθό".

Σημειώνει πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β και αν η χώρα πάει σε εκλογές οδηγούμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα, λειτουργούν υφεσιακά και είναι εχθρικά προς την απασχόληση.

Τονίζει μάλιστα πως «το θρίλερ με τη δόση είναι επικοινωνιακό και πολιτικό λάθος των θεσμικών μας εταίρων. Δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η δημόσια συζήτηση και να δημιουργείται κάθε λίγο αυτό το επικοινωνιακό σκηνικό». Εκτιμά ότι η σχέση της κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ θα κριθεί στη Βουλή εκφράζοντας την πεποιθηση ότι θα κριθεί θετικά ενώ μιλά με θερμά λόγια για τη σχέση του με τον κ. Φ. Κουβέλη.

Τέλος, διαψεύδει ότι έχει πρόβλημα με τον κ. Στουρνάρα και λέει πως «δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Στουρνάρα. Αντιθέτως, τον θεωρώ φίλο μου και υπάρχει σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και συμπάθειας. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι η διαπραγμάτευση να γίνεται με τον πιο αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα