«Η «νέα Ελλάδα» δεν είναι ούτε η Ελλάδα του Σαμαρά, ούτε η Ελλάδα του Τσίπρα»

11:15 7/7/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κεφάλαιο, προωθώντας το στόχο για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς δρόμους, για τους αγωγούς, όπως ο TAP, που θωρακίζουν τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και την ίδια στιγμή εμπλέκουν τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος τόνισε ότι σε συνθήκες κρίσης οξύνονται οι ανταγωνισμοί μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος ή λιγότερο χαμένος από την κρίση.

Ο

γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε πως: «Στις συνθήκες της κρίσης επιταχύνονται ανακατατάξεις στο συσχετισμό δύναμης μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, αναδύονται νέες δυνάμεις που επιδιώκουν το ξαναμοίρασμα των αγορών προς όφελός του. Και αυτό το επιδιώκουν με όλα τα μέσα – και οικονομικά, διπλωματικά, με συμβιβασμούς και εύθραυστες συμφωνίες, αλλά και όταν αυτό δεν είναι εφικτό και με στρατιωτικά μέσα. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης»

Μίλησε και για τα άλλα κόμματα από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι όλα αποδέχονται τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο γγ. του ΚΚΕ επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι μία από τα ίδια, όπως άλλωστε δείχνουν και οι συναντήσεις του αρχηγού του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρεζ, τα δημοσιεύματα στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα», επειδή «δεν έχει αντιαμερικανική πολιτική», αφού είναι «φιλοαμερικανικό κόμμα».

«Η «νέα Ελλάδα» δεν είναι ούτε η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, ούτε η Ελλάδα του κ. Τσίπρα που φτιάχνεται με τα γνωστά παλιά και φθαρμένα υλικά. Η νέα Ελλάδα θα είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού», είπε ο ίδιος ενώ τόνισε πως: «Πρόοδος δεν είναι, σε μια εποχή που ο παραγόμενος πλούτος είναι αμύθητος, που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα, ο λαός να ζει σε συνθήκες του 50 και του 60.»

Keywords
Τυχαία Θέματα