Σάντος: «Είμαι σίγουρος για την πρόκριση»

Σίγουρος πως οι παίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους και θα δώσουν χαρά που τόσο έχει ανάγκη o ελληνικός λαός παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Ρουμανία.

Επανέλαβε πως νιώθει Έλληνας, ομολόγησε πως θα ήθελε να είχε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του βλέποντας το πάθος τους για το προσεχές ματς και δεν έκρυψε πως η εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του τον καθιστά αισιόδοξο.

Αναλυτικά,

ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για:

-το αν υπάρχει φαβορί: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Σε αγώνες μπαράζ τα πάντα μπορούν να κριθούν από την παραμικρή λεπτομέρεια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αγώνες μπαράζ είναι ένα παιχνίδι που μοιράζεται σε δύο ημίχρονα, ένα την Παρασκευή κι ένα την Τρίτη.

Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες, εκτός από την ψυχολογική πίεση που υπάρχει.

Εμείς θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ρουμάνους. Είναι σημαντική η διαχείριση αυτής της ψυχολογικής πίεσης».

-το αν αισιοδοξεί: «Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και πιστεύουμε πως εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα περάσουμε στο Μουντιάλ.

Έχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι' αυτό είμαι αισιόδοξος. Το πάθος για να διακριθούμε σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο Μουντιάλ».

-το αν φοβάται κάποιον ή κάτι από τη Ρουμανία: «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η Ρουμανία θα είναι η αντίπαλός μας στην κλήρωση, αναλύσαμε καλά τον αντίπαλο.

Βγάλαμε τα δυνατά σημεία της Ρουμανίας, αυτά που πρέπει να προσέξουμε, αλλά και τα αδύνατα σημεία, όπου δείχνει ότι δεν είναι τόσο καλή, για να τα εκμεταλλευτούμε.

Αυτή είναι η δουλειά μας στο τεχνικό τιμ. Αυτά τα πράγματα εννοείται πως μένουν μεταξύ μας, γιατί αν αρχίσουμε να τα λέμε στα ΜΜΕ, το έργο των αντιπάλων θα γίνει πολύ ευκολότερο. Το σίγουρο είναι πως η Ρουμανία είναι δυνατή ομάδα και περιμένουμε δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα