Περιθώρια επιστροφής της ΔΗΜΑΡ

«Δεν πρέπει να σταθούμε στα πρόσωπα αλλά στην ουσία της πολιτικής. Υπάρχουν περιθώρια επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση», τόνισε -μιλώντας στον Αθήνα 984 και στη Νόνη Καραγιάννη- η Ντόρα Μπακογιάννη. «Μία κυβέρνηση που έχει μπροστά της πολύ μεγάλες δυσκολίες με τους 153 είναι μεν σταθερή αλλά από την άλλη

μεριά είναι ανοικτή σε οποιουσδήποτε μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς βουλευτών» τόνισε. Η ίδια θεωρεί -όπως είπε- ότι είναι πολύ καλύτερα, πολύ καθαρότερα να γίνει μία προσπάθεια να επιτευχθεί μία προγραμματική συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ έτσι ώστε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αυξηθεί, το μήνυμα σταθερότητας να είναι ακόμη πιο δυνατό.

Μάλιστα η κα Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί τέτοιες πρωτοβουλίες να λαμβάνονται υπό πίεση. «Σήμερα είναι η ώρα να πάρει, κατά τη γνώμη μου, μία πολιτική πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέψει μία συζήτηση, ο κ. Σαμαράς». «Τα πράγματα είναι σαφή, έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής», πρόσθεσε.

Με τη θέση της κ. Μπακογιάννη συμφώνησε και ο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος δήλωσε ότι: «Θα μπορούσε πραγματικά ο κ. Σαμαράς να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία. Θαπρέπει η κυβέρνηση να έχει μια ευρύτατη πολιτική αποδοχή μέσα σ' αυτή τη Βουλή, ακόμα και από ένα μέρος ή και ολόκληρο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Τέξας».

Παράλληλα, ταυτίστηκε με τη διατύπωση της κ. Μπακογιάννη, ότι «σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η ουσία της πολιτικής», ωστόσο, τόνισε πως «αν ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, ας συζητηθεί και το όνομα πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, τύπου Παπαδήμου, Πικραμμένου και Κωνσταντινόπουλου».

Απάντηση Κουβέλη

«Δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από την Καβάλα όπου περιοδεύει.

Απαντώντας στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε ότι «προγραμματική συμφωνία είχαμε και όταν συγκροτούσαμε και στηρίζαμε την κυβέρνηση, αλλά αυτή από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά δεν τηρήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα