Σ. Κεδίκογλου: Χρειάζονται οι περικοπές

«Πρόκειται για περικοπές που πρέπει να γίνουν για να φθάσουμε κάποια στιγμή στο "ίσα βάρκα, ίσα νερά" και οι δαπάνες και τα έσοδα του προϋπολογισμού μας να ισοσκελιστούν.

Η διαφορά τώρα είναι ότι θα συνοδευτούν άμεσα από αναπτυξιακά μέτρα. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε δώσει ένα δυνατό μήνυμα στις διεθνείς αγορές, ότι εδώ στην Ελλάδα αλλάζουν τα πράγματα, ότι αξίζει να επενδύσεις στην ελληνική οικονομία. Είμαστε στην κρίσιμη καμπή». Αυτά δήλωσε στη ΝΕΤ

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου αναφορικά με τα μέτρα.

Και προσέθεσε: «Ή τα καταφέρνουμε ή τα χάνουμε όλα. Γι' αυτό σας λέω ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Είναι κρίσιμα χρήματα αυτά τα 32 δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά την επιμήκυνση και τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις εξελίξεις. Αυτό, όμως, που μπορώ να σας πω, είναι ότι η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου -εκτίμησή μου είναι- θα είναι από τις σημαντικότερες στην πρόσφατη ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, η κίνηση του Μάριο Ντράγκι άλλαξε τα δεδομένα. Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ευρώπη κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Και τι εννοώ με τη σωστή κατεύθυνση; Δεν είναι μόνο ότι μας βολεύει, αλλά κινείται ως μια ενότητα. Κινείται στο πλαίσιο του οράματος που είχαν ξεκινήσει οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο ερώτημα για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις και πώς θα περάσουν τα μέτρα στην κοινωνία σημείωσε: «Πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο, ότι όλα αυτά γίνονται με τον δικαιότερο τρόπο. Ότι ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι όλα αυτά τα φαινόμενα του παρελθόντος τελειώνουν, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι πέρα από το χέρι του νόμου και φυσικά, θα πρέπει να καταλογιστούν και οι ανάλογες ποινές εκεί όπου πρέπει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα