Ρήγμα στη συγκυβέρνηση

Πρώτο ρήγμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που συζητείται στη Βουλή. Ο ειδικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, προανήγγειλε καταψήφισή του αν δεν γίνουν σοβαρές και καίριες βελτιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει θετικά επί της αρχής.

Η
αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να φέρει ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, επιμέρους νομοτεχνικές βελτιώσεις, ενώ 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Βασιλική Κατριβάνου, κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν την κατ' εξαίρεση χορήγηση άδειας διαμονής διετούς διάρκειας, και σε συγγενείς εργατών γης από τρίτες χώρες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Το πρωί, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα, είπε ότι η απόδοση σε ένα κόμμα ενός χαρακτηρισμού που δεν τον αποδέχεται, άσχετα με την άποψη που έχει ο καθένας, οδηγεί σε ολοκληρωτικές και φασιστικές νοοτροπίες.

Η κα Κατριβάνου ανταπάντησε ότι το ίδιο το καταστατικό του κόμματος αποδεικνύει τη δράση τους. "Θα φέρουμε το καταστατικό και αν δεν αποδεικνύεται ότι είμαστε αυτό που ισχυρίζεται η κυρία Κατριβάνου, θα ζητήσει δημόσια συγνώμη", δήλωσε αμέσως μετά ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός.
Keywords
Τυχαία Θέματα