Αδιανόητη η λύση διάσωσης της Ελλάδας χωρίς το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει στείλει ένα σοβαρό μήνυμα στην Ελλάδα να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της στις διαπραγματεύσεις διάσωσης με τους διεθνείς πιστωτές, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ πρέπει να παίξει ένα ρόλο σε οποιαδήποτε
συμφωνία διάσωσης με την Ελλάδα. Τα σχόλια του Μάρτιν Γέγκερ, εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου, έρχονται μία ημέρα αφότου το ΔΝΤ σταμάτησε τις συνομιλίες εξαιτίας της απουσίας προόδου προς μια συμφωνία, αυξάνοντας το ρίσκο η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό, ενώ θα μπορούσε ακόμη να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

"Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση από το ΔΝΤ", δήλωσε ο Γέγκερ. "Κατανοούμε ότι αυτό είναι μια έκκληση, μια προειδοποίηση προς την ελληνική πλευρά να εντατικοποιήσει τις συζητήσεις. Μια λύση χωρίς το ΔΝΤ είναι αδιανόητη για εμάς".

Εξάλλου, εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, υποστήριξε ότι η Γερμανία εργάζεται για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά επαναδιατύπωσε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάει χέρι-χέρι με τις ελληνικές προσπάθειες για μεταρρύθμιση της οικονομίας.

Τη σημασία της συνέχισης των διαπραγματεύσεων που θα "ξεκλειδώσουν" την επόμενη δόση στήριξης προς την Ελλάδα, τόνισε επίσης και η Άγγελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως όλες οι πλευρές πρέπει να είναι πρόθυμες να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις συνομιλίες διάσωσης της Ελλάδας.

"Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος, αλλά η θέληση πρέπει να έλθει και από τις δύο πλευρές", δήλωσε η Μέρκελ στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Αυτός είναι ο λόγος που "είναι σωστό να μιλάμε ο ένας στον άλλον ξανά και ξανά", πρόσθεσε.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης τη σημασία της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για τη στήριξη. Η Γερμανίδα ηγέτιδα και ο Γάλλος πρόεδρος συνομιλούν συχνά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα