Ραντεβού στην Κέρκυρα!

Το νησί της Κέρκυραςδε μοιάζει με κανένα άλλο. Χαρακτηρίζεταιαπό στοιχεία του Ενετικού, Γαλλικού καιΑγγλικού πολιτισμού, ο συνδυασμός τωνοποίων μεταφέρει τον επισκέπτη σε άλληεποχή.

Η Κέρκυρα αποτελεί νησίτου Ιονίου και είναι γεμάτη από όμορφεςπαραλίες, εντυπωσιακά αρχαιολογικά,ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, ενώη πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή και οιαθλητικές εγκαταστάσεις την καθιστούνιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό γιασυναρπαστικές διακοπές καθ' όλη τηδιάρκεια του χρόνου.

Διαθέτει ιδιαίτεραανεπτυγμένη

τουριστική υποδομή,παρέχοντας στους επισκέπτες μια ευρείαγκάμα από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμεναδωμάτια, διαμερίσματα, στούντιο, σουίτεςκαι βίλες.

Η πόλη ειδικότερα στοπαλιό τμήμα της αποτελεί έναν από τουςθησαυρούς της Ελλάδας, ένα παράδειγματης αρχαίας βυζαντινής και βενετσιάνικηςτέχνης που ξέρει πως να σας γοητεύσειμε την εναλλαγή από μικρά σοκάκια καιμεγάλες πανοραμικές τοποθεσίες.

Η πιο παλιά και γοητευτικήσυνοικία της παλιάς πόλης είναι τοΚαμπιέλλο όπου θα περπατήσετε στα στενάκαντούνια με ψηλά κτίρια, σκαλιστάπηγάδια, γραφικές πλατείες, περίτεχναμπαλκόνια.

Ανάμεσα στο Καμπιέλλοστα βόρεια του ιστορικού κέντρου και ησυνοικία Σπηλιά πιο νότια υπάρχει ηοδός φιλελλήνων όπου στο νούμερο 18στεγάζεται το παλαιότερο κτίριο. Λέγεταιμάλιστα ότι το μπαλκόνι είναι ίδιο μεεκείνο της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου.

Περπατώντας πάνω κάτωστους δρόμους της Κέρκυρας θα σας δοθείη εντύπωση ότι βρίσκεστε σε ένα είδοςμουσείου με ανοιχτή οροφή, αλλά κάθετόσο που φαίνεται η θάλασσα ανάμεσα στακτίρια θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητακαι θα σας θυμίσει ότι το παλιό τμήματης πόλης είναι ζωντανό και όχι κάτιτεχνητό για να μαγέψει τους τουρίστες.Τα αναρίθμητα καντούνια που έχουν φθαρείαπό τον χρόνο και τα παλιά κτίρια οδηγούνστην τεράστια πλατεία της Σπιανάδας μετις τοξοστοιχίες .

Μία αξιοσημείωτηανάμνηση από την Γαλλική κατοχή είναιτο Λιστόν Σχεδιασμένο από τον Γάλλομηχανικό Lesseps που πήρε το μοντέλο τουRue Rivoli το Λιστόν με τις τοξοστοιχίεςγεμάτο από εστιατόρια και καφετέριεςείναι σήμερα το κέντρο της κοινωνικήςζωής για τους Κερκυραίους.

Ο ναός του ΑγίουΣπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότεραμεταβυζαντινά μνημεία της πόλης τηςΚέρκυρας, αποτελεί πόλο έλξης για τουςεπισκέπτες της πόλης και του νησιού.

Ένας καταπράσινοςβράχος,καταμεσής της θάλασσας,αποτελείτο σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Τοθρυλικό Ποντικονήσι, στην είσοδο τηςλιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου,είναιαπό τα αξιοθέατα που επιβάλλεται ναδει κανείς όταν βρεθεί στην Κέρκυρα.

Στην Παλαιόπολη, όπου«αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόληςτης Κέρκυρας βρίσκεται το καταπράσινοκτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απλώνεταισε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης καιπανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουνδιάσπαρτα θραύσματα της αρχαίας μνήμης.

Στην βορειοδυτικήΚέρκυρα στην περιοχή της τουριστικήςκαι δημοφιλούς Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουνπολλές μικρές παραλίες με βότσαλο καιάμμο, με βραχώδεις όρμους.

Η Παλαιοκαστρίτσα είναιένα πλήρως οργανωμένο θέρετρο με πολλάπολυτελή

Keywords
Αναζητήσεις
rantevou stin kerkyra
Τυχαία Θέματα