Προβλήματα από την κακοκαιρία

Ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από το Σάββατο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε ένας 67χρονος από την κοίτη ποταμού στο χωριό Βαθύλακκος της Καρδίτσας. Οι συνθήκες θανάτου του ερευνώνται. Στην Αττική, περισσότερες από 130 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων, κυρίως από την περιοχή της Νέας Μάκρης, αλλά και από Καστρί, Μαρούσι, Κηφισιά, Κρυονέρι, Κάλαμο, Λυκόβρυση, Νέα Ερυθραία, Άγιο Στέφανο και Δροσιά.

Από το πρωί γίνεται εκτροπή

κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στη Λεωφ. Σταμάτας αλλά και στη Λεωφ. Μαρκοπούλου στο ύψος των Αγίων Αποστόλων στον Ωρωπό.

Μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες στο νομό Μαγνησίας, κυρίως στην περιοχή του Αλμυρού, όπου πλημμύρισαν και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Στην πόλη του Βόλου σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων σε σταθμευμένα οχήματα.

Στον κάμπο της Λαμίας έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 4εις χιλιάδες στρέμματα, εξ αιτίας της υπερχείλισης του Σπερχειού. Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο καθώς σε μήκος 800 μέτρων, τα νερά του Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο.

Στη Φθιώτιδα διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Ηράκλειας - Δαμάστας, λόγω υπερχείλισης παραποτάμου. Και στην Θεσσαλία, υπερχείλισαν ο Καλέντζης, ο Καράμπαλης και το Αυλάκι της Καρδίτσας.

Στα ορεινά, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, όπως και στην Εθνική Λαμίας-Καρπενησίου, στη Ράχη Τυμφρηστού.

Διακόπηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 32ο χλμ της επαρχιακής οδού Βόλου – Ζαγοράς, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, λόγω τηςκαθίζησης του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος).

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στον ορεινό όγκο του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο είναικλειστό, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από αυτό, μέχρι τα Χάνια. Επίσης, χθες το απόγευμα από την έντονη βροχόπτωσηδιακόπηκε πρόσκαιρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό παράδρομο της νέας εθνικής οδού ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στούψος Σ.Ε.Α. Ευαγγελισμού, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων.Η κυκλοφορία γινόταν μόνο από τον αριστερό παράδρομο. Σήμερα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Προβλήματα στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας έχει δημιουργήσει ηέντονη κακοκαιρία, που πλήττει από χθες την περιοχή, με σημαντικότερο την παράσυρση του οδοστρώματος, από τα νερά των χειμάρρων, αμέσως μετά τη νέα γέφυρα, στον παραλιακό δρόμο από τον Αγιόκαμπο προς τη Βελίκα. Ταφουσκωμένα ρέματα άνοιξαν στο οδόστρωμα μια τρύπα πλάτους έξι με επτά μέτρων και βάθους τριών τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ενώθηκαν με τα νερά της θάλασσας, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας εκτελούν εργασίες αποκατάστασης στο σημείο και αναμένεται ο δρόμος να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, μέχρι το βράδυ. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαπτήρια οδό, μέσω Ανω Σωτηρίτσας.Από την έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκε αύξηση των υδάτων στηνλίμνη Κάρλα, στη Μαγνησία, ωστόσο, οι πλεονάζουσες ποσότητες διοχετεύτηκαν, μέσω των θυροφραγμάτων, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, στα χωριά γύρω από τη λίμνη.


Keywords
Τυχαία Θέματα