Προθεσμία για τις κινητοποιήσεις

Περιθώριο μιας εβδομάδας δίνουν στην κυβέρνηση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη από σήμερα επίσχεση εργασίας, μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο
και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ΕΟΠΥΥ κρούει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του Οργανισμού. «Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης και της σημαντικής υστέρησης των εσόδων» προειδοποιεί στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Προσθέτει ότι γίνεται προσπάθεια πλήρους αποδόμησης των δομών του και των παρεχόμενων υπηρεσιών με σκοπό την διάλυσή τους, και επισημαίνει ότι ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώνει το 15% του κόστους των παρακλινικών εξετάσεων στους ιδιώτες παρόχους. 
Keywords
Τυχαία Θέματα