Πρότειναν τρεις κάλπες

Σεμια θυελλώδη συνεδρίαση που διήρκησεπερισσότερο από δυόμισι ώρες, η Διάσκεψητων Προέδρων της Βουλής, αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να εισηγηθεί στηνΟλομέλεια της Βουλής, να στηθούν τρειςκάλπες, όσες και οι προτάσεις των κομμάτωνγια το θέμα της προανακριτικής. Η οριστικήαπόφαση αλλά και οι λεπτομέρειες τηςόλης διαδικασίας θα αποφασιστούν αύριοτο πρωί, με ψηφοφορία από την Ολομέλειατης

Βουλής. Σύμφωναμε πληροφορίες, προκειμένου να διασφαλιστείτόσο η μυστικότητα της ψήφου όσο και οπεριορισμός στο ελάχιστο των διαρροών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνειχωριστή ψηφοφορία για κάθε κάλπη άρα τρεις ψηφοφορίες για κάθε μια εκ των τριώνπροτάσεων.

Σύμφωναμε τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτέςτης ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θααποχωρήσουν στις δύο ψηφοφορίες που θααφορούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τωνΑνεξαρτήτων Ελλήνων και της ΧρυσήςΑυγής.

Τηνίδια ώρα, η πολιτική αντιπαράθεση γιατο θέμα διατηρείται στα ύψη. Αδιανόητηχαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρότασηνα στηθούν τρεις κάλπες στην αυριανήψηφοφορία στη Βουλή για τη σύστασηΠροανακριτικής Επιτροπής για τηνυπόθεση.

Πρόκειταιγια μια κίνηση που προδίδει πανικό, είπεο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τονΕυάγγελο Βενιζέλο, ότι αυτοενοχοποιείται,ζητώντας πολιτική στήριξη από τον κύριοΣαμαρά, την ώρα που γίνεται και όμηρόςτου.

Άμεσηήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου,από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώνταςστην Κοινοβουλευτική ομάδα, ο Πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησετον Αλέξη Τσίπρα, ως εμπνευστή καιαυτουργό της εις βάρος του σκευωρίας,λέγοντας " Περίμενα μετά τις αδιανόητεςομολογίες και αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οιΑνεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή,να σπεύσουν να αποσύρουν τις προτάσειςτους που επισημοποιούν την πολιτικήσκευωρία.

Τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει η πρόταση της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων. «Αυτή η πρόταση παραβιάζει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την ελεύθερη έκφραση του βουλευτή. Πρέπει,σε κάθε περίπτωση,να τηρηθεί το Σύνταγμα και η απόλυτη μυστικότητα της ψήφου», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πραξικοπηματικήχαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησηςγια 3 κάλπες στην αυριανή ψηφοφορία τοΚΚΕ με ανακοίνωση του, σημειώνοντας ότιμε την τακτική αυτή δεν δίνεται ηδυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούνγια κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.

Κάνειεπίσης λόγο για μεθόδευση που έχει στόχοτο κουκουλωμα της υπόθεσης καιεπαναλαμβάνει τη θέση του για 4 κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα