Προς ενιαίο κατώτατο μισθό στην ΕΕ

Συζήτηση για την καθιέρωση ενιαίου κατώτατου μισθού στην ΕΕ ανοίγει στην Κομισιόν, υπό τις πιέσεις και την ένθερμη υποστήριξη γερμανικών συνδικάτων. Καθώς τα ποσοστά φτώχειας στην Ευρώπη αυξάνονται, και στη Γερμανία, - όπως και σε άλλες χώρες - δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, εκπρόσωποι των Γερμανών εργαζομένων ενθαρρύνουν προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό να περιορίσουν το εκτεταμένο φαινόμενο της ελαστικής απασχόλησης με αποδοχές 400 ευρώ. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, νέα
κλαδική σύμβαση στον δοκιμαζόμενο χώρο του εμπορίου, με μειώσεις της τάξης του 11% στο βασικό μισθό, αλλά διατήρηση του 13ου- 14ου μισθού, των επιδομάτων και των ωριμάνσεων, καθώς και των ημερών άδειας των εργαζομένων, πρότειναν οι εργοδότες στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους εμποροϋπαλλήλους, που διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Μοναδική διέξοδος η ανάπτυξη της υπαίθρου, δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, Δημήτρης Τσίγκος.
Keywords
Τυχαία Θέματα