Πολιτική στήριξη Τσίπρα σε Βαρουφάκη

Την πλήρη πολιτική του στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη θέλησε να καταδείξει με μια χειρονομία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεργασία που είχαν στο Μαξίμου, ενώ τα πυρά κατά του κ. Βαρουφάκη από διεθνή ΜΜΕ -ειδικά γερμανικά- πυκνώνουν. Μετά τη συνεργασία που είχαν, οι δύο άνδρες έφυγαν μαζί από το Μάξιμου και ο κ. Τσιπρας
είπε στους δημοσιογράφους «είναι όμορφη ημέρα, και θα περπατήσουμε λίγο στον ήλιο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, ο πρωθυπουργός απάντησε «κανένα πρόβλημα».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά των πληροφοριών ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών έχουν εντοπίσει τρύπα 2 δισεκατομμυρίων στο πρωτογενές πλεόνασμα. Στη σύσκεψη μετέσχε και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί στον Alpha, είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από τα τεχνικά κλιμάκια, προσθέτοντας ότι «όταν έρθουν να μού το πουν θα το συζητήσουμε».

Σημείωσε ακόμα ότι είχε διαπιστωθεί μεγάλη υστέρηση εσόδων από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και ότι Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι ούτως ή άλλως δύσκολοι μήνες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι ακόμα και να υπάρχει η τρύπα των 2 δισεκ. ευρώ, θα καλυφθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα μέτρα για την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα για τα οποία μας πιέζει η απέναντι πλευρά» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς και θα το πετύχουμε».

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα» υποστηρίζει από την πλευρά της στο σημερινό της φύλλο (Κυριακή) η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα στον Τύπο που παρουσιάζουν 'κινδύνους για μισθούς και συντάξεις Απριλίου' και μαύρη τρύπα 2 δισεκ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει την κοινωνία ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» σημειώνουν πάντως κυβερνητικοί κύκλοι.

Σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου, και τον Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά, εξαπολύουν κύκλοι της ΝΔ, με αφορμή τις κατηγορίες κυβερνητικών κύκλων προς την προηγούμενη κυβέρνηση για χαμηλότερο πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδουν την υστέρηση στα έσοδα του Προϋπολογισμού, όπου η απόκλιση υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας πράξεων ή παραλείψεων της νέας κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα