Αυτοκτονία δείχνει το πόρισμα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταθμού μας, αυτοχειρία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα, που επισήμως θα ανακοινωθεί το μεσημέρι, η οποία - όπως αναφέρεται - έγινε περίπου 2 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα του.Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Επιθεωρητή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Συνδικαλιστής της σχολής με απείλησε ότι θα χυθεί αίμα επειδή έκανα έρευνα», δήλωσε στον Α984 και στην Δέσποινα Μπαρδάκου, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος. «Έχω ήσυχη την συνείδησή μου», επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο πρώην

διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστας Μάντζαρης, που έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Νωρίτερα, ο θείος του Γιακουμάκη, Μάριος Μυλωνάκης, μιλώντας στο ΜΕGA,απέδωσε ευθύνες στον διευθυντή, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του άτυχου νέου.

Θρήνος στο χωριό του στην Κρήτη αλλά και στο διαδίκτυο, από πλήθος χρηστών που ζητούν δικαιοσύνη και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θύματος.

Εν τω μεταξύ, την διαγραφή προσβλητικών αναρτήσεων και σχολίων για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο ζήτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Πρωτοβουλίες κατά του σχολικού εκφοβισμού προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στο STAR.

«Αν ο κώδικας της σιωπής είχε σπάσει, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ». Αυτό δήλωσε στο σταθμό μας η καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστημίο, Βάσω Αρτινοπούλου.

Δεν είναι μόνο τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, ή τα συναισθηματικά και σωματικά αδύναμα που πέφτουν θύματα bullying. Στο στόχαστρο της ενδοσχολικής βίας βρίσκονται και μαθητές με δυσλεκτικά προβλήματα. Σύμφωνα, με τα όσα δήλωσε σήμερα στον Αθήνα 984 και στο πρωινό γκάζι με την Έλενα Μπρέγιανη, ο Γιώργος Παυλίδης καθηγητής μαθησιακών προβλημάτων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα παιδιά με δυσλεκτικά προβλήματα έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και απομονώνονται και γι αυτό γίνονται στόχοι του bullying. Χρειάζονται προστασία από γονείς και εκπαιδευτικούς τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα