Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανιζόταν ως γονείς του 4χρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντρφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

ΑπόΒούλγαρο
Ρομά στον οποίο αναφέρθηκανονομαστικά ισχυρίσθηκαν ενώπιον τηςανακρίτριας ότι παρέλαβαν τη μικρήΜαρία όταν ήταν ακόμη βρέφος,ο 39χρονοςκαι η 40χρονη Ρομά που μέχρι πρότινοςεμφανίζονταν ως οι γονείς της. Σύμφωναμε πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στηναπολογία του αναφέρθηκε και στη φυσικήμητέρα της μικρής. Εν τω μεταξύ, ξεπερνούντις 40 οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστείαπό τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας,για τέτοιες υποθέσεις.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντρoφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

«Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών, που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Παραλληλα το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση.

Σε105 προσαγωγές και 9 συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία κατά τη διάρκειαεπιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά σεΖεφύρι και Μενίδι. Ανάλογεςεπιχειρήσεις σε δύο καταυλισμούς Ρομάστις περιοχές Περαίας και ΔιαβατώνΘεσσαλονίκης. Προσήχθησαν 51 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα