Συλλήψεις για εμπορία όπλων

Κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας πυροβόλωνόπλων και πυρομαχικών εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, έπειτα από επιχείρηση που έγινε σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Κερατσινίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 35χρονο ομογενή από την Αλβανία, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 55 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ κατάσχεσανεννέα πυροβόλα όπλα και 459 φυσίγγια.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πλησιάσουν το κύκλωμα

αξιοποιώντας στοιχείαπου είχαν, σύμφωνα με τα οποία ο 35χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που κατείχε και πουλούσε όπλα και πυρομαχικά. Αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές όπλων, ήλθαν σε επικοινωνία μαζί του και μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο 35χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου έπειτα από διαπραγμάτευση με τον 45χρονο συνεργό του, συμφωνήθηκε η αγορά επτά πυροβόλων όπλων και 350 φυσιγγίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000 ευρώ.

Για την παραλαβή των όπλων και τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε επιχείρηση από την Ασφάλεια Πατρών, η οποία εξελίχθηκε στο Κερατσίνι. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συναντήθηκαν χθες με τους τρεις δράστες, στη διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Ταΰγετου.

Στη συνάντησή τους, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν από το σπίτι του 55χρονου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και παρέδωσαν στους αστυνομικούς επτά πιστόλια και 168 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Τη στιγμή εκείνη επενέβησαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύοαπό τους δράστες, ενώ ακολούθησε η σύλληψη του 55χρονου. Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκαν δυο πιστόλια, ένας σιγαστήρας πυροβόλου όπλου και 291 φυσίγγια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα