ΠΓΔΜ: Δεκτή η αγωγή του Γκρούεφσκι

Το αστικό δικαστήριο των Σκοπίων έκανε δεκτή την αγωγή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι εναντίον πολιτικού από το χώρο της αντιπολίτευσης και του επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ.

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε προσφύγει στο δικαστήριο κατά του αρχηγού του μικρού αντιπολιτευόμενου «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» Τίτο Πέτκοφσκι, ο οποίος σε συνέντευξη του είχε ισχυριστεί ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι
είχε αποδεχτεί τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια» που περιλαμβανόταν σε πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς το 2008.

Ο κ.Πέτκοφσκι, το κόμμα του οποίου συνεργάζεται με τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη του ότι η «σκληρή» στάση του κ. Γκρούεφσκι στο ζήτημα του ονόματος είναι «υποκριτική» και «ψευδοπατριωτική».

Ο κ.Γκρούεφσκι, στην αγωγή που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές αυτές του κ.Πέτκοφσκι είναι «ψευδείς» και του προκάλεσαν «ηθική βλάβη».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωνε στην αγωγή που κατέθεσε ότι εκείνο που έγινε αποδεκτό από την μεριά της κυβέρνησης του ήταν η περαιτέρω διαπραγμάτευση επί της πρότασης εκείνης του κ. Νίμιτς και πως ουδέποτε σκέφτηκε να αποδεχθεί αλλαγή του ονόματος, χωρίς προηγουμένως να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα.

Ο κ.Γκρούεφσκι στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του κ.Πέτκοφσκι ζητούσε αποζημίωση 15.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα