Ιδιώτες θα ελέγχουν τους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός Υγείας, για μια ακόμη φορά, ξεκαθάρισε ότι 1250 εργαζόμενοι από τον τομέα υγείας θα μπουν σε κινητικότητα και ότι δεν θα απολυθούν. Θα καταργηθούν μεν οργανικές θέσεις σε μονάδες υγείας αλλά οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπορούν να καταλάβουν κενή οργανική θέση σε άλλη γειτονική μονάδα, εξήγησε ο κ.Γεωργιάδης.

Καθησύχασε επίσης ότι οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες, ίσως να απαιτήσουν έως ένα μήνα και όχι ένα οκτάμηνο. «Η διαδικασία κινητικότητας θα είναι διαδικασία εξπρές. Δεν θα απολυθεί ούτε ένας νοσηλευτής. Ζητήσαμε από το υπουργείο Παιδείας

οι ειδικότητες που καταργούνται και έχουν σχέση με την υγεία να μεταφερθούν στο υπουργείο Υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να ανησυχούν διότι υπάρχουν ανάγκες στο υπουργείο Υγείας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και διαβεβαίωσε ότι εκπονείται σχετικό σχέδιο σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Παιδείας.

Να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο με στόχο να αξιοποιηθούν από την ΕΛΑΣ όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τα προσόντα, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.

«Ηρώδη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης διότι «σφαγιάζει χιλιάδες εργαζόμενους κατ΄ εντολή της Ηρωδιάδας που είναι η τρόικα». Ο βουλευτής κατήγγειλε απίστευτα φαινόμενα ακραίου αυταρχισμού σε βάρος των διαδηλωτών σήμερα το πρωί, είπε ότι έγιναν συλλήψεις και ότι βουλευτές κατευθύνονται ήδη στη ΓΑΔΑ.

Στη διακεκαυμένη ζώνη εξακολουθεί να βρίσκεται και η διάταξη για το ακαταδίωκτο (αμνήστευση) των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει ανοιχτά ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη για τη διάταξη και ότι σχετίζεται με την απόφαση να περάσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Eurobank, με απλή ανταλλαγή μετοχών και χωρίς η οικογένεια Λάτση να βάλει ένα ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα