Πέθανε ο Ρίτσαρντ Μάθεσον

Σε ηλικία 87 ετών άφησετην τελευταία του πνοή, ο αμερικανόςσεναριογράφος και παραγωγός ΡίτσαρντΜάθεσον, γνωστός κυρίως μέσω της θρυλικήςσειράς επιστημονικής φαντασίας «Επόμενοςσταθμός: Η ζώνη του λυκόφωτος». Ο Μάθεσονέγραψε το σενάριο 15 επεισοδίων τηςσειράς που ξεκίνησε το 1959 και σταμάτησετο 1964. Η συμβολή του στην σειρά θεωρείταιτο ίδιο σημαντική με του δημιουργούτης, Ροντ Σέρλινγκ.

Ενας από τους πιοαγαπημένους συγγραφείς του ΣτίβενΚινγκ, ο Ρ. Μάθεσον γεννήθηκε τονΦεβρουάριο του 1926 στο Αλεντέιλ του ΝιούΤζέρζεϊ και η ενασχόλησή του με τηνσυγγραφή άρχισε

από πολύ νωρίς. Οτανήταν ακόμη παιδί στο Μπρούκλιν της ΝέαςΥόρκης όπου και μεγάλωσε, είδε τα πρώταδιηγήματά του να δημοσιεύονται στηνεφημερίδα "Brooklyn Eagle". Η επαγγελματικήδράση του αρχίζει το 1950 όταν το διήγημάτου "Born of Man and Woman" εμφανίστηκε στοπεριοδικό "The Magazine of Fantasy and ScienceFiction".

Οι δραστηριότητες τουΜάθεσον με τον κινηματογράφο αρχίζουντο 1956 όταν ο ίδιος μετέτρεψε σε σενάριοτο διήγημά του «Ο άνθρωπος που ζάρωνε».Η ταινία του Τζακ Αρνολντ που ακολούθησεθεωρείται ένα από τα πιο σοβαρά έργαεπιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκανποτέ γιατί πίσω από την ιστορία ενόςανθρώπου που σμικραίνει ύστερα από έναατύχημα ραδιενέργειας, είναι σαφείς οινύξεις του συγγραφέα για τους κινδύνουςτου πυρηνικού ολέθρου.

Ο πυρηνικός όλεθροςγίνεται πραγματικότητα και στο πιογνωστό μυθιστόρημα του Μάθεσον, το «Iam legend», η ιστορία του τελευταίου κατοίκουτης γης. Το διήγημα έχει μεταφερθεί δυοφορές στον κινηματογράφο: το 1971 ως «Οάνθρωπος που αντίκρισε την κόλαση» μετον Τσάρλτον Ιστον και το 2007 ως «Ζωντανόςθρύλος» με τον Γουίλ Σμιθ.

Πριν από δυο χρόνιαπαίχθηκε στις αίθουσες η ταινία «Realsteel» του Σον Λίβι με τον Χιού Τζάκμαν,επίσης βασισμένη σε διήγημα του Μάθεσονο οποίος άφησε επίσης το στίγμα του σεαρκετές τηλεοπτικές σειρές εκτός του«Λυκόφωτος». Ανάμεσά τους η «Μάχη», το«Star Τrek» και «Ο άνθρωπος της UNCLE».

Keywords
Τυχαία Θέματα