Παρελθόν ιδιωτικοποιήσεις και τεμαχισμοί επιχειρήσεων

«Καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις και τεμαχισμούς δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν» τόνισε ο Υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο συζήτησης σε επιτροπή της Βουλής για τον διορισμό του Εμμανουήλ Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

“Υπάρχουν

κάποιοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, σε αυτούς θα εφαρμόσουμε το μέτρο της διακοπής του ρεύματος”, τόνισε ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση νέος πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για τον διορισμό του και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην μπορείς να αλλάξεις προμηθευτή αν δεν έχεις εξοφλήσει τον προηγούμενο.

Όπως είπε ο κ Παναγιωτάκης, τα χρέη των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 1,1 δις ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 200 εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν και ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα 100 δόσεων για την διευκόλυνση των οφειλετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα