Παράταση αβεβαιότητας - αναζητείται λύση

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η πλήρης ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό. Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και άρχισε η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Παπούλια, ενώ πριν από λίγο ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Α. Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών, ενώ προσανατολίζεται σε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ Ρέππας και Αθανασάκης ανέλαβαν τις διαβουλεύσεις με τη Ν.Δ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.Πριν από λίγο, ο κ. Παπανδρέου στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε οτι «εδώ και δυο χρόνια τρέχουμε  ασταμάτητα να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της και είμαστε περήφανοι για το τι έχουμε καταφέρει» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, κάνοντας ειδική αναφορά στην συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, την οποία χαρακτήρισε ορόσημο για την Ελλάδα.

Σημείωσε ότι όταν εφαρμοστεί η συμφωνία θα σημάνει το τέλος της περιόδου ανασφάλειας για τον λαό.
Ο γραμματέας της Κ.Ο ανοίγοντας την συνεδρίαση είπε ότι «το μήνυμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εμείς δεν θα βάλουμε την χώρα σε περιπέτειες».

«Το διακύβευμα είναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ' όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ».

«Σηκώσαμε τεράστιο βάρος» τόνισε ο κ. Παπανδρέου «για να σώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων. Χαιρετίζουμε τη στάση της ΝΔ και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις και προτάσεις του Α. Σαμαρά ο πρωθυπουργός δήλωσε ετοιμότητα «να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».
«Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και εκλεγμένος πρωθυπουργός και θα πάρουν τις αποφάσεις τους», δήλωσε προ ολίγων λεπτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα