Έκατκτη εκπομπή του Άρη Τόλιου στον ΑΘΗΝΑ984

Στην έκτακτη εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», με τον Άρη Τόλιο, στις 03/11, μίλησαν:

* Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, επεσήμανε το μήνυμα που πρέπει να στείλει η Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή:

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να στείλει ένα μήνυμα η Ελλάδα στο σύνολο της, ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι
να δώσουμε την μάχη του ευρώ και να κρατήσουμε την πιθανότητα της Ελλάδας να ξανασταθεί στα πόδια της. Ο κ. Παπανδρέου αυτό το κατέστρεψε».

* Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η πιο καθαρή και έντιμη λύση ήταν η προσφυγή της χώρας σε εκλογές άμεσα. Δεν πρέπει η κρίση πολιτικής να καταστεί κρίση Δημοκρατίας... Δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας».

* Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, για ενδεχόμενη παραίτηση του πρωθυπουργού, δήλωσε:

«Αν δεχθώ αυτό που λέει το BBC, ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παραιτηθεί, νομίζω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, η ευρύτερη, με 160 βουλευτές που έχει, πρέπει να συνέλθει και δημοκρατικά να εκλέξει το διάδοχο του πρωθυπουργού».

* Ο συγγραφέας, Πέτρος Μάρκαρης, σχολίασε την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Είμαστε σε ένα κλίμα Πομπηίας αυτή τη στιγμή... Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι μια λύση συναίνεσης. Να ψηφιστούν τα μέτρα και αφού ξεκαθαρίσει ουσιαστικά, να μπορέσουμε σε ένα ορατό διάστημα να πάμε σε εκλογές».

* Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είναι ψεύτικα διλήμματα που θα προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν και να φοβίσουν το λαό σε μια κατεύθυνση να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».

* Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης, για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δήλωσε:

«Το πολιτικό ζήτημα προϋποθέτει μια κυβέρνηση στοιχειωδώς αξιόπιστη και ικανή να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές, οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν... Προϋπόθεση για οποιαδήποτε διεργασία σε οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι ότι ο κύριος Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί».

* Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Παπαδημούλης, για την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και τη διενέργεια δημοψηφίσματος:

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου μετράει τις τελευταίες της ώρες... Το δημοψήφισμα έχει τελειώσει, γιατί δεν υπάρχουν 151 που θα το στηρίξουν».

* Ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, σχολιάζοντας την ελληνική πραγματικότητα, τόνισε:

«Το ζήτημα με την ελληνική κρίση τώρα είναι ότι αυτού του τύπου η αντιμετώπιση θα έπρεπε να είναι εξαρχής. Θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κρίση, με την προοπτική αυτή της ευρωπαϊκής κρίσης, πριν ήδη από την υπογραφή του μνημονίου, όταν ετίθετο το ζήτημα μιας συνεπούς διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα